תוספת של עד 29 אלף דירות: התוכנית שתחליף את תמ"א 38 בנהריה מגיעה לשלב ההכרעה
הוועדה המחוזית צפון תדון הבוקר (ב') בהתנגדויות לתוכנית ההתחדשות לנהריה, שתאפשר הוספה של כ-7,000 דירות באופן מיידי ובשילוב תוכניות נוספות עשויה להגיע ל-29,000 יח"ד. התוכנית כוללת עיבוי ובנייה מחדש של מבנים קיימים עם הוספת קומות ומרפסות, זכויות בנייה של 450%-600% לפי שימושים, ובנייה עד לגובה של 9-24 קומות במתחמים עירוניים עם עירוב שימושים מינימלי
גורי נדלר מהרשות להתחדשות עירונית וראש עיריית נהריה רונן מרלי (רוני כנעני, דובר צה"ל, ויקימדיה, שאטרסטוק)כל החדשות והעדכונים של מרכז הנדל"ן גם ב-WhatsApp >>
הוועדה המחוזית צפון תדון היום (ב') בהתנגדויות לתוכנית ההתחדשות העירונית לעיר נהריה (חלופת תמ"א 38 ). התכנית, על כ-10,780 דונם, חלה על כל תחום העיר וקובעת הנחיות להתחדשות עירונית באזורים המיועדים לכך. 7,000 דירות יתווספו בעקבות התוכנית, ועם אישור תוכניות מתאר אחרות, יש פוטנציאל להתווספות של 29,000 יח"ד. אם יידחו ההתנגדויות, תאושר התוכנית למתן תוקף. את התוכנית מקדמת הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית.
התכנית הינה תכנית כוללת להתחדשות עירונית בנהריה. מטרות התכנית הן חיזוק מבנים בפני רעידת אדמה תוך הגדלת מלאי הדיור באזורים הוותיקים של העיר, עיבוי המרקם העירוני, שמירה על ערכים עירוניים ושיפור איכויות המרחב הציבורי, כולל הקישוריות להולכי רגל ולרוכבי אופניים. התכנית מייצרת חיבור בין מזרח העיר למערבה, מחזקת את הקשר עיר-ים, משלימה את הגריד העירוני, מייצרת ומעצימה אזורי פיתוח בעלי חשיבות עירונית ומבטיחה נטיעת עצים להצללה רציפה ונוי לאורך הרחובות.
התכנית מתווה מסלולים שונים להתחדשות הבינוי למגורים בעיר, שבחלקם ניתן להוציא היתרי בנייה מכוח תכנית זו, ובחלקם נדרשת הכנת תכנית מתאר מקומית כשלב נוסף לפני מימוש ויישום התכנון. התכנית כאמור מחליפה את תמ"א 38 , וכן מתבססת על שלושה מסמכי תכנון עירוניים: תכנית המתאר העירונית, המסמך האסטרטגי לעיר ומסמך המדיניות להתחדשות עירונית בנהריה.
נחל הגעתון בנהריה (שלמה רודד)התכנית מחלקת את העיר לפי סוגים שונים של תאי שטח וייעודי קרקע: אזורים המיועדים להתחדשות מגרשית בהיתר במסלולי הריסה ובנייה או חיזוק ועיבוי; אזורים בייעוד "מגורים", "עירוני מעורב" ו"מגורים, מסחר ותיירות" - מיועדים להתחדשות עירונית במסגרת תכנית מתאר מקומית למתחמים; ואזורים בהם מועצמות זכויות מבנים ומוסדות ציבור בלבד. התכנית מעצימה זכויות לשטחים למבני ציבור בכל הייעודים, כולל שטח לתכנון בעתיד.
"הוועדה המקומית תוכל לאשר פינוי-בינוי באופן עצמאי"
התכנית מבוססת על מימוש הדרגתי של תוספת הבינוי המוצעת בה, וכוללת מנגנון מעקב ובקרה המאפשר להתאים בהדרגה את התשתיות העירוניות והשירותים הציבוריים, תוך הגבלת תוספות הבינוי בהתאם לפיתוח התשתיות הציבוריות המתאימות.
בעיבוי בינוי על פי תכנית מאושרת מוצעת תוספת 12 מ"ר דירתית, 25 מ"ר קומתית, תוספת של עד 3 קומות עליונות ותוספת של עד 3 קומות תת-קרקעיות וכן 12 מ"ר מרפסת. בהריסה ובנייה על פי תכנית מאושרת מוצעת בנייה של 8–10 קומות: כאשר מגורים ללא שימושים נוספים יהיו עד 8 קומות; מבנים עם חזית מסחרית פעילה או עם שביל יהיו עד 9 קומות; ומבנים שיש בהם הן שביל והן חזית מסחרית יהיו עד 10 קומות. זכויות הבנייה הן 450%–530% מקסימום משטח המגרש בהתאם לשימושים, ו-250% בקומות התת-קרקעיות.
כמו כן מוצע להוסיף עד 3 קומות תת-קרקעיות ו-12 מ"ר מרפסת. בזכויות על פי תכנית מתאר מאושרת נקבעות לרוב תשע קומות בסיסיות ועד 24 קומות בשטח עירוני מעורב בהתאם לגודל המגרש וזכויות הבנייה הן עד 350% משטח המגרש מקסימום במגרש המיועד רק למגורים, ועד 600% עילי מקסימום, זאת במגרש מעורב של 3.5 דונם מינימום. התכנית קובעת 5%–15% עירוב שימושים מינימלי.
במבני ציבור קובעת התכנית בנייה של עד 8 קומות ועד 400% משטח המגרש. התוכנית מחלקת את האזור לרובעים, כאשר עיקר התוספת היא מצפון לגעתון - 8,600 יח"ד - ומדרום לגעתון – 6,900 יח"ד, והיתר: במתחם כצנלסון – 6,000 יח"ד; במתחם טרומפלדור – 4,500 יח"ד; ובאוסישקין – 3,500 יח"ד. עורכי התוכנית: אדר' מיכל יוקלה, אדר' אורית שמואלי ואדר' עדו אלונים.לתוכנית הוגשו 56 התנגדויות.
גורי נדלר, מנהל אגף בכיר תכנון ברשות הממשלתית להתחדשות עירונית: "נהריה היא עיר ייחודית שהמרקם העירוני שלה מוצלח ומתפקד היטב. התוכנית שאושרה מייצרת ודאות ועושה סדר בתהליכי ההתחדשות של העיר נהריה באופן שישמור על האיכות העירונית ויעצים אותה. התכנית תאפשר לוועדה המקומית בנהריה לאשר תכניות פינוי בינוי באופן עצמאי ללא צורך באישור הועדה המחוזית"
כל יום בשעה 17:00- חמש הכתבות החשובות ביותר בתחום הנדל"ן מכל האתרים אצלכם בנייד!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!





תגובות