7,100 דירות בקרקע היקרה במדינה יצאו לדרך: ועדת הערר אישרה את תוכנית מרכז רובע שדה דב
ועדת הערר במחוז ת"א דחתה את הערר שהגישו חן ואיתי גינדי ורמי שבירו על אישור התוכנית באוגוסט האחרון ע"י הוועדה המקומית, וכעת התוכנית - שכוללת גם 215 אלף מ"ר למסחר ותעסוקה וכ-800 חדרי מלון - סיימה את ההליך התכנוני, תפורסם ברשומות ותקבל תוקף
רובע שדה דב (הדמיה: רשות מקרקעי ישראל)
ועדת הערר במחוז תל אביב, בראשות עו"ד מיכל הלברשטם דגני, החליטה היום (ב') לדחות את הערר שהגישו החברות היזמיות חן ואיתי גינדי ורמי שבירו הנדסה בניה והשקעות, על אישורה של תוכנית "מרכז רובע שדה דב" שאושרה באוגוסט האחרון ע"י הוועדה המקומית תל אביב-יפו. בכך, התוכנית החולשת על חלקו המרכזי של הרובע, ואשר כוללת 7,128 יחידות דיור לצד שטחי מסחר, מלונאות ושטחי ציבור, סיימה למעשה את ההליך התכנוני, תפורסם ברשומות ותקבל תוקף.
העוררות הן בעלות זכויות בקרקע ברחוב איינשטיין 2-4, המקדמות פרויקט מגורים ומסחר בסמוך לרובע שדה דב. במסגרת התוכנית יוקמו בין היתר שני מגדלי מגורים בני 25 קומות, כאשר ברובע מתוכננים מספר מגדלים בני 20 ו-45 קומות. טענת העוררות הייתה בין השאר כי התוכנית תיצור "חומת מגדלים" שתפגע במשטר הרוחות ותשפיע לרעה על הפרויקט אותו הן מקדמות.
להחלטה המלאה של ועדת הערר לחצו כאן
לאחר שבחנה את הטענות ואת החלופות שהציעו העוררות, ונעזרה בחוות דעת של מומחים, החליטה הוועדה לדחות את הערר: "הן מן הפן האדריכלי והן מהפן הסביבתי, אני סבורים כי אין בתכנון המוצע בתוכנית כדי לגרום מטרד רוחות חריג ובלתי סביר לעוררות, המצדיק התערבות באופן העמדת המגדלים", נכתב בהחלטת הוועדה. עם זאת, הוסיפה ועדת הערר הוראה בתוכנית לפיה המרחק בין שני מגדלים סמוכים שאינם באותו המגרש, לא יפחת מ-16 מטרים. זאת על מנת להבטיח כי הנתונים עליהם התבססו תסקירי ההשפעה על הסביבה שהוגשו לוועדת הערר, אכן ישקפו את הבניה העתידית בפועל.
תוכנית מרכז רובע שדה דב מהווה חלק מתכנון כולל של רובע שדה דב הכולל כ-16 אלף יחידות דיור. תוכנית מרכז הרובע אשר אושרה כעת כוללת, מלבד למעלה מ-7,100 יח"ד, גם כ-60,000 מ"ר למסחר, כ-155,000 מ"ר לתעסוקה וכ-800 חדרי מלון.
באתר עיריית תל אביב מתוארת תוכנית מרכז הרובע כ"תכנית המרכזית ברובע לא רק מבחינת מיקומה, אלא גם מבחינת היקפי הבניה בה ומבחינת תפקידה ברובע. חלק משמעותי ממרכז הרובע הוא 'מרחב שוטטות', אזור מיועד להליכה ברגל, המערב שטחים פתוחים, מבני ציבור, שטחי תעסוקה ומסחר ומגורים. ציר מרכזי ברובע הוא המשך רחוב איינשטיין, אשר בחלקו המערבי הקרוב לים הופך לרחוב הסגור לכלי רכב".
נזכיר כי רובע שדה דב כולל שתי תוכניות משמעותיות נוספות. הדרומית שבהן היא התוכנית ל"מתחם אשכול", שכבר נמצא בביצוע והשנייה היא תוכנית צפון הרובע, שעדיין מצויה בהליכי ערר, ואשר בשבוע שעבר החליטה ועדת הערר בראשות הלברשטם דגני על בחינת הסוגיה על ידי שמאית מייעצת.
כל יום בשעה 17:00- חמש הכתבות החשובות ביותר בתחום הנדל"ן מכל האתרים אצלכם בנייד!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
תגובות