ניצחו בהתמחרות הסופית: שהב תשלם 25 מלש"ח על קרקע לתעסוקה בפ"ת - במכרז שנפתח מחדש
בימ"ש השלום אישר את בקשת כונס הנכסים רן ברא"ז לאשר את הצעתה של חברת שהב השקעות לרכישת קרקע בקריית אריה בשטח 2.68 דונם ובו זכויות לבניית מבנה תעסוקה בן 14 קומות. כזכור, גיל קטה כבר זכה בהתמחרות, אך שניים מבעלי הקרקע התערבו - והמכרז נפתח מחדש
עו"ד רן ברא"ז, עו"ד שני יפה חיימזון וגיל קטה על רקע קריית אריה בפ"ת (ט.ג.ב ניהול, אינגה אבשלום, נטע שני, investeam)
בית משפט השלום בפתח תקווה אישר ביום חמישי האחרון את בקשת כונס הנכסים רן ברא"ז, לאשר את הצעתה של חברת שהב השקעות, בבעלות אברהם שהב, לרכישת קרקע לתעסוקה בקריית אריה בפתח תקווה תמורת 25.2 מיליון שקל, זאת חלף הצעה מוקדמת של קטה גרופ, בבעלות גיל קטה, שהסתכמה ב-22.15 מיליון שקל.
השופט אמיר לושקינסקי-גל הסביר בהחלטתו את הנימוקים לאישור הבקשה של ברא"ז: "החלטתי מבוססת הן על ההסכמה והיעדר ההתנגדות של כלל בעלי הזכויות, כמו גם על נימוקי הכונס בבקשתו הקודמת לאישור המכר תמורת סך של 22.15 מיליון שקל אשר פירטו את המאמצים הרבים שביצע לפרסום נרחב של מכר המקרקעין, כולל פניה יזומה לעשרות גופים; השיפור המשמעותי שהצליח להביא לו מההצעות הראשוניות שהועברו; על דברי השמאית הגב' בוגין בדיון שלפיהם חרף הפער מהשמאות מוצע לצדדים לשקול היטב את קבלת ההצעה שכן ויתור עליה עלול לצאת בהפסדם; ועל כך שהתקיים בהסכמת הצדדים הליך התמחרות נוסף שאפשר לצדדים לפנות לכל גורם מעוניין, והליך זה הוביל לשיפור התמורה כאמור לעיל, באופן שהניח את דעתם של כל הצדדים".
להחלטה המלאה של בית משפט השלום
שטח המגרש שלגביו פורסם המכרז עומד על 2.68 דונם, ובו זכויות לבניית מבנה תעסוקה בן 14 קומות ו-17,000 מ"ר. הקרקע ממוקמת מצפון לפארק אבנת, בין רחוב הרב מלכה משה לרחוב בזל.
היזם זכה, הבעלים התערבו - והמכרז נפתח מחדש
כזכור, בינואר 2024 מונה עו"ד רן ברא"ז לכונס נכסים של הקרקע בעקבות בקשה של הבעלים לפירוק שיתוף של הקרקע. בין בעלי הקרקע ניתן למנות את איש הנדל"ן עמוס לוזון, חברת דוגז, סוכנות פזגז ובעלי זכויות נוספים. במאי 2024, לאחר התמחרות שהתקיימה, הגיש ברא"ז לבית המשפט בקשה לאישור מכר ליזם גיל קטה, בעלי קטה גרופ, תמורת 22.15 מיליון שקל.
אלא שכפי שחשף מרכז הנדל"ן באוקטובר, אותה בקשה נתקלה בהתנגדות מצד שניים מבעלי הקרקע. אלו טענו כי תוצאת המכרז נמוכה ואינה משקפת את שווי הקרקע הריאלי. טענותיהם של המתנגדים, באמצעות עו"ד שני יפה חיימזון, היו כי השמאות לא התחשבה מספיק במגמות הפיתוח והביקוש הגדל למגורים באזור. הם הוסיפו כי זהות הזוכה בהתמחרות, חברת בנייה ידועה ומובילה בעיר, מצביעה על כך שגם אלו שסברו שלקרקע פוטנציאל גבוה למגורים. כמ כן מתחו ביקורת על היציאה למכרז בתקופה זו עקב המלחמה והשפעתה על ענף הנדל"ן.
מנגד טענו הכונס והשמאית כי עדיף לקבל את ההצעה ולא לצאת מכרז נוסף, בין היתר בשל הצפה של אזורי תעסוקה בפתח תקווה, הכונס אף הצהיר שלא הגיעו הצעות נוספות לידיו. באישור של בית המשפט נפתח המכרז מחדש עד סוף אוקטובר בהצעת מינימום של 25 מיליון שקל.
בתום המכרז הוגשו 3 הצעות: קטה העלה את הצעתו ל-25.15 מיליון שקל, שהב כאמור ל-25.2 מיליון שקל והצעה נוספת הייתה מתחת למחיר המינימום. לאחר תהליך ההתמחרות זכתה שהב, וכעת ניתן אישור בית המשפט.
כל יום בשעה 17:00- חמש הכתבות החשובות ביותר בתחום הנדל"ן מכל האתרים אצלכם בנייד!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
תגובות