לפי שווי של 3 מיליארד שקל: רמי לוי בוחן הנפקה של זרוע הנדל"ן שלו
איש העסקים מנסה שוב להנפיק את חברת הנדל"ן הפרטית שבבעלותו, "רמי לוי נדל"ן", בניהולו של מוטי חזן. על פי דיווחים, ההנפקה צפויה להתבצע במהלך מאי 2025. רמי לוי נדל"ן עוסקת בניהול והשבחת נכסים מסחריים ומשרדים, ונחשבת לאחת השחקניות המובילות בשוק הנדל"ן המסחרי בישראל
רמי לוי (מרסלו)
איש העסקים רמי לוי, הידוע כבעלים של רשת הקמעונאות "רמי לוי שיווק השקמה", מנסה שוב להנפיק את חברת הנדל"ן הפרטית שבבעלותו, "רמי לוי נדל"ן", בניהולו של מוטי חזן, שהוא גם מנכ"ל ישראייר. כך פורסם הבוקר (יום ג') לראשונה בכלכליסט ואושר על ידי מרכז הנדל"ן . על פי הדיווחים, החברה צפויה להיכנס לבורסה בתל אביב לפי שווי של 3 מיליארד שקל.
עוד על פי הדיווחים, הנפקת החברה צפויה להתבצע במהלך חודש מאי 2025. תהליך ההנפקה יתבסס על הדו"חות הכספיים של החברה לשנת 2024, שיוכנו ויוגשו בהתאם לתקני החשבונאות הבינלאומיים (IFRS).
החברה המובילה את הנפקת "רמי לוי נדל"ן" היא חברת אוריון חיתום, בהובלת המנכ"ל ארז גולדשמיט. לפי הערכות, ייתכן שחברת אוריון תשתף פעולה עם חתמי משנה נוספים, כדי לייעל את התהליך ולהגדיל את היקף הגיוס. תהליך ההנפקה יכלול הצעת מכר בהיקף שבין 700 ל-800 מיליון שקל, כאשר המהלך נועד לשרת לא רק את צורכי החברה אלא גם להוות חלק מתהליך העברת הנכסים המשפחתיים במסגרת תכנון בין-דורי.
חברת "רמי לוי נדל"ן" עוסקת בניהול והשבחת נכסים מסחריים ומשרדים, והיא נחשבת לאחת השחקניות המובילות בשוק הנדל"ן המסחרי בישראל. בין הנכסים המרכזיים שבבעלותה ניתן למנות מרכזים מסחריים, שטחי משרדים ונכסים מניבים נוספים, הפזורים ברחבי הארץ. פעילות החברה כוללת גם ייזום פרויקטים חדשים בתחום הנדל"ן המסחרי ומעורב השימושים. בחלק מהנכסים היא משתפת פעולה עם ביג בשליטת האחים נפתלי.
הצעד הנוכחי של הנפקת חברת הנדל"ן מראה על השאיפות האסטרטגיות של לוי להרחיב את תחומי ההשפעה העסקית שלו גם מחוץ לשוק הקמעונאות. חלק משמעותי מהמהלך של רמי לוי להנפקת חברת הנדל"ן שלו קשור כאמור לתכנון ההעברה הבין-דורית של הנכסים. רמי לוי שם דגש רב על יצירת תשתית יציבה וארוכת טווח שתאפשר למשפחתו לנהל את הנכסים שצבר במהלך השנים.
ככל הידוע רמי לוי נדל"ן מייצרת תזרים גבוה מדי שנה, הונה עומד על 2 מיליארד שקל והחוב שלה נמוך ומסתכם במאות מיליוני שקלים בלבד, לכן כדי שהנפקה תצא לפועל, היא תתבצע כאמור בעיקר באמצעות הצעת מכר של לוי, ולא באמצעות גיוס הון לחברה. היקף הצעת המכר יכול להגיע אף ל־700-800 מיליון שקל.
ההחלטה לכלול גם הצעת מכר כחלק מההנפקה מצביעה על כוונה לתרגם חלק מההחזקה בנכסים לנזילות פיננסית. כך, לא רק שהחברה תוכל להרחיב את פעילותה, אלא שמשפחת לוי תוכל ליהנות מהערך שנוצר לאורך השנים במסגרת תכנון ההעברה הבין-דורית של נכסיהם במניות, העברה הפשוטה יותר מהעברה של נדל"ן לא סחיר.
לוי כבר בחן פעמיים את הנפקת רמי לוי נדל"ן, שהאחרונה הייתה ב-2021, בעיצומו של גל ההנפקות של כ-100 חברות באותה העת, אז לוי שאף לבצע את ההנפקה לפי שווי של לפחות 1.5 מיליארד שקל אבל עצר ברגע האחרון. כעת על פי הערכות סיכויי ההנפקה גבוהים יותר.
רמי לוי נדל"ן מחזיקה כאמור במרכזים מסחריים ברחבי הארץ — קניון גדול במבשרת ציון, פאוור סנטרים בבאר שבע, שילת, מודיעין, חיפה, כפר סבא, קריית שמונה, נשר, צומת קסטינה, אריאל ועפולה. היא גם שותפה של מגה אור במרכז לוגיסטי במודיעין שמשתרע על שטח של 40 אלף מ"ר.
רמי לוי נדל"ן משכירה לרשת הקמעונאות הציבורית שבשליטת לוי - רמי לוי שיווק השקמה -41 נכסים, חצי מהם סופרמרקטים והאחרים הם משרדים ומחסנים. בנוסף, רמי לוי נדל"ן מקימה מגדלי משרדים ברחבי הארץ (ירושלים וראשל"צ), מחזיקה בקרקעות בערים נוספות, וכן יש לה פעילות של יזום למגורים, כולל רכישת מאות דירות בפרויקט הולילנד בירושלים. לחברה יש גם מחסנים ברשותה.
בעוד ענף הנדל"ן סבל מאתגרים בעקבות המלחמה, מחסור באספקה ובעובדים, הנדל"ן המסחרי של רמי לוי, ובראשם קמעונאות המזון, שמר על יציבות ונהנה מביקושים גבוהים עקב הפקסת הטיסות של רוב החברות הבילאומיות והמשך הפעילות של הנכסים גם בזמן הלחימה.
ברמ"י לוי נדל"ן מסרו שאין להם מה להוסיף על מה שפורסם.
כל יום בשעה 17:00- חמש הכתבות החשובות ביותר בתחום הנדל"ן מכל האתרים אצלכם בנייד!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
תגובות