במגדלים של עד 29 קומות: אושרה להפקדה תוכנית התחדשות לבניית 484 יח"ד באילת

הוועדה המחוזית לתכנון ובניה דרום אישרה אתמול (ב') את התוכנית למתחם "ברנע" בשכונת הדקל, שמקדמות הרשות להתחדשות עירונית ועיריית אילת. במקום 130 יח"ד המיועדות לפינוי

שיתוף הכתבה
הדמיית הפרויקט (גורדון אדריכלים ומתכנני ערים)הדמיית הפרויקט (גורדון אדריכלים ומתכנני ערים)

כל החדשות והעדכונים של מרכז הנדל"ן גם ב-WhatsApp >>

הוועדה המחוזית לתכנון ובניה דרום בראשות עודד פלוס החליטה אתמול (ב') לאשר להפקדה תכנית לפינוי-בינוי במתחם "ברנע" בשכונת הדקל באילת. התוכנית כוללת את בנייתן של 484 יחידות דיור חדשות והריסה של 130 יח"ד קיימות לצד תוספת שטחי מסחר, מבני ציבור ושטחים ציבוריים פתוחים. התוכנית, ביוזמת הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית ועיריית אילת, מתפרסת על שטח כולל של כ-18.6 דונם.

התוכנית שנערכה על ידי גורדון אדריכלים ומתכנני ערים, מקודמת במסלול "רשויות". היזם היא קבוצת י. ד. ברזאני, שזכתה במכרז הדיירים במתחם.

מבני המגורים החדשים מתוכננים להיבנות בגובה של עד 10 קומות לצד שני מגדלי מגורים בני כ-25 ו-29 קומות. בנוסף ליחידות הדיור, התוכנית כוללת שטחי מסחר שישולבו בקומת הקרקע של מבני המגורים, מבני ציבור ושטחים פתוחים.

החברה היזמית מיוצגת ע"י עוה״ד חגי אדורם וחן ספדאל ממשרד אדורם ושות׳. חמישה מבנייני המתחם, 66 דירות, מיוצגים על ידי עורכי הדין אור קראוס וורד זוארץ הרמן ממשרד קראוס, אביחצירא ושות׳ עו"ד, המלווים את בעלי הדירות מאז אוגוסט 2024. חלק נוסף מדיירי המתחם מיוצגים ע"י משרד עוה"ד דן הלפרט ושות'.

מהרשות הממשלתית להתחדשות עירונית נמסר כי "התכנון שם דגש על יצירת מרחב ציבורי איכותי, שיפור תנאי ההליכה והקישוריות בין הרחובות, וכן התאמה לתנאי האקלים הייחודיים של אילת. התוכנית גובשה לאחר תהליך תכנוני ממושך שכלל עבודה משותפת בין צוות התכנון, לשכת התכנון , עיריית אילת והרשות להתחדשות עירונית, במסגרתו נערכו התאמות משמעותיות שנועדו לשפר את איכות התכנון וליצור איזון בין היקף הבינוי, איכות המרחב הציבורי ושמירה על ערכי הנוף לרבות פתיחות הנוף וחלונות המבט להרי אילת ולים".

מנהל אגף תכנון בכיר, ברשות להתחדשות עירונית, גורי נדלר: "אילת מצויה בתנופה של התחדשות עירונית והתכנית שאושרה להפקדה היום היא כבר מתחם התחדשות הרביעי בעיר שמגיע לשלב זה. השילוב המתוכנן בין בנייה גבוהה לנמוכה מייצר איכות חיים בשכונה ומגוון פתרונות דיור".

יו"ר הוועדה המחוזית דרום, עו"ד עודד פלוס: "הפקדת התוכנית בשכונת הדקל היא צעד משמעותי נוסף בקידום ההתחדשות העירונית באילת, וכחלק ממהלך חשוב שנעשה בעת האחרונה לשדרוג המרקם הקיים באילת הכולל גם מיגון והתחדשות".

מתכננת מחוז דרום במינהל התכנון, מיכל מריל: "מדובר בתוכנית משמעותית שעברה בחינה מקצועית מקיפה, במהלכה נעשו התאמות בתכנון ובהיקפי הבינוי על מנת ליצור סביבה עירונית איכותית ומחודשת, עם מרחב ציבורי משמעותי, תוך שמירה על ערכי הנוף הייחודיים של אילת ועל המבטים להרי אילת ולים".

עו״ד אור קראוס מוסר: "מדובר בתהליך ארוך שכלל בדיקות, מכרז ובחירת יזם, עבודה מול המינהלת להתחדשות עירונית, הסברה ותיאום ציפיות, והאמון שנתנו בנו בעלי הדירות אפשר להגיע להסכמות ולרוב הדרוש לקידום התוכנית. נמשיך להקפיד על שקיפות, ערבויות והגנות לבעלי הדירות לאורך כל הדרך". 

עו״ד הלפרט דן הלפרט  מייסד ובעלים הלפרט ושות׳ משרד עורכי דין ונוטריון: ״אני שמח ונרגש על הפקדת התוכנית במתחם ברנע ומקווה שאכן תאושר בזמן קצר. אנחנו מאמינים מאוד בעיר אילת, מייצגים בכ-10 פרויקטים בהיקף של כ-1,000 יח"ד, ורואים את עצמנו  כגורם משמעותי בקידום העשייה הנוגעת להתחדשות העירונית בעיר למען השגת ביטחון בבניית מרחבים מוגנים, בניית בניינים חדשים שיעמדו בתקן רעידות אדמה ושיפור משמעותי באיכות חיי התושבים ומיקסום הערך של הנכסים שבבעלותם".


כל יום בשעה 17:00- חמש הכתבות החשובות ביותר בתחום הנדל"ן מכל האתרים אצלכם בנייד!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!

הצטרפו לניוזלטר של מרכז הנדל"ן

וקבלו עדכונים שוטפים על כל מה שחם בעולם הנדל"ן ישירות למייל שלכם
  • אני מאשר/ת קבלת דיוור
  • תגובות

    הוספת תגובה
    {{ commentsComp.length - index }}.
    {{ comment.message }}
    {{ comment.writer }}{{ comment.date_parsed }}
    {{ reply.message }}
    {{ reply.writer }}{{ reply.date_parsed }}
    הראה עוד
    תגיות:פינוי בינוי אילתהרשות הממשלתית להתחדשות עירוניתהוועדה המחוזית לתכנון ובנייה מחוז דרוםעודד פלוסגורי נדלר

    הצטרפו לניוזלטר של מרכז הנדל"ן

    וקבלו עדכונים שוטפים על כל מה שחם בעולם הנדל"ן ישירות למייל שלכם
  • אני מאשר/ת קבלת דיוור
  •  
    מחפש...