ב"ש: התקדמות בתוכניות להקמת בית חולים – ומלון חדש
המועצה הארצית לתכנון ובנייה מקדמת את הרחבת אזור הפיתוח העירוני בדרום-מזרחה, שיאפשר הקמת בי"ח חדש .
סורוקה. התוכנית אמורה להקל את העומס הגדול בו
שתי בשורות חשובות לעיר באר שבע ביום אחד – האחת בתחום הרפואה, והשנייה בתחום התיירות: המועצה הארצית לתכנון ובנייה הודיעה היום (ג') על החלטתה לקדם שינוי בתוכנית המתאר המחוזית של העיר (תמ"מ 11/23/14/4) לצורך הרחבת אזור הפיתוח העירוני של באר שבע. אזור הפיתוח ישתרע על פני כ-1,400 דונם, בדרום-מזרח העיר, וזאת על מנת לאפשר הקמת בית חולים נוסף בעיר, לצד בית החולים סורוקה.
מדובר במהלך המקודם בהתאם להחלטת הממשלה מספטמבר 2014 - תוכנית רב-שנתית לפיתוח הדרום, ובכלל זה הקמת בית חולים ציבורי בבאר שבע, שנועד לתת מענה לעומס הקיים כבר היום על בית החולים "סורוקה", שהינו בית החולים היחיד במטרופולין באר שבע. על פי פרוגרמה ראשונית של משרד הבריאות, מספר המיטות הדרוש עד לשנת 2030 עומד על 1,912 מיטות.
התוכנית להקמת בית חולים נוסף הינה פועל יוצא של תכנון אסטרטגי ארוך טווח שמוביל מנהל התכנון . בית החולים החדש ייתן מענה לאוכלוסייה מגוונת ויעניק שירותי רפואה ברמה גבוהה לרווחת כלל תושבי מטרופולין באר שבע ומדינת ישראל"
בית החולים החדש ייקרא על שם שמעון פרס ז"ל, ויהיה בהיקף של כ-400 אלף מ"ר בנוי. הוא יוקם בסמיכות למערכת תחבורה ציבורית ולכבישים 25 ו-40, ויהיה נגיש גם לאוכלוסייה המתגוררת מדרום וממזרח לעיר באר שבע. המתחם החדש יכלול מרכז רפואי ובו כ-1,900 מיטות, ושירותים נלווים כגון מסחר, מרכזי מחקר, מלונאות, רפואה משלימה ומענה פרה-רפואי. למרכז הרפואי יהיו גם שימושים נלווים, ובהם מסוף תחבורה, מגורי עובדים, מגורי סטודנטים, דיור מוגן, מרכז ספורט ונופש ומרכז קונגרסים.
במקביל להרחבת אזור הפיתוח העירוני, התוכנית מציעה לצמצם בהיקף דומה את השטח בחלקו הצפוני, ולייעדו ל"אזור נופש מטרופוליני", על מנת לשמר את השטחים הפתוחים הערכיים שבו, תוך איזון בין תוספת הפיתוח לשמירת השטח הפתוח. התוכנית מקודמת על ידי רשות מקרקעי ישראל בשיתוף עיריית באר שבע, ונערכה ע"י יעד אדריכלים וחברת סיטי-לינק.
מנכ"לית מנהל התכנון , דלית זילבר: "כחלק מראייה כוללת, מנהל התכנון רואה בהקמת בית חולים נוסף בבאר שבע צורך חיוני וזאת לנוכח האתגרים של הגידול באוכלוסייה של מדינת ישראל בכלל, ובמטרופולין באר שבע בפרט. התוכנית להקמת בית חולים נוסף הינה פועל יוצא של תכנון אסטרטגי ארוך טווח שמוביל מנהל התכנון. בית החולים החדש ייתן מענה לאוכלוסייה מגוונת ויעניק שירותי רפואה ברמה גבוהה לרווחת כלל תושבי מטרופולין באר שבע ומדינת ישראל".
מלבד החשיבות הרבה בשיפור שירותי הרפואה עבור תושבי הדרום, מדובר בהזדמנות גדולה למטרופולין באר שבע ליצור תשתית כלכלית שתשלב תעסוקה, מחקר וחדשנות עבור תושבי הנגב והסביבה כולה"
יו"ר המועצה הארצית וראש מטה הדיור, זאב בילסקי: "בניית בית חולים חדש בדרום הוא מהלך צודק וצעד חיוני לצמצום הפערים בין המרכז לפריפריה. מלבד החשיבות הרבה בשיפור שירותי הרפואה עבור תושבי הדרום, מדובר בהזדמנות גדולה למטרופולין באר שבע ליצור תשתית כלכלית שתשלב תעסוקה, מחקר וחדשנות עבור תושבי הנגב והסביבה כולה".
ב"ש: התקדמות בתוכניות להקמת בית חולים – ומלון חדש
הוועדה המקומית אישרה להפקדה: מלון חדש יוקם באזור המסחר
לצד קידומה של התוכנית להקמת בית החולים החדש, התבשרה היום העיר באר שבע על התקדמות גם בהקמת בית מלון חדש – באזור המסחר שבמרכז העיר, במתחם "מבנה". הוועדה המקומית לתכנון ובנייה באר שבע אישרה להפקדה את התוכנית, שתאפשר הקמה של מלון בן 180 חדרים לכל היותר.
מתחם מבנה, הידוע גם בשם "מתחם one", עובר בימים אלו שינוי מבחינת תמהיל העסקים, ובמסגרת שינוי זה יתווסף בית המלון – על חשבון חלק משטחי המסחר הקיימים במקום כיום. זאת, במסגרת הרצון לקדם עירוב שימושים באזור ו'להחיות' את חזית המבנים הפונים לרחוב יצחק נפחא הסמוך. בהתאם לכך, תכיל חזית המלון את הכניסה הראשית אליו, וכן שטחי הסעדה ומסחר.
בבאר שבע ישנו ביקוש ללינה מסוג של מלון עירוני, הנובע מפעילות הגופים הגדולים הפועלים בעיר כמו אוניברסיטת בן גוריון, בית חולים סורוקה, חברות היי טק, צה"ל, כי"ל ועוד. היותה של באר שבע שער לתיירות בנגב, והתפתחותה כמטרופולין הדרומי של ישראל, מחייבת הקמת חדרי מלון נוספים"
לדברי האדריכל רם מרש, בעלי משרד מרש אדריכלים המתכנן את המלון, "גם באר שבע עולה על מפת עירוב שימושי מלונאות באזורי תעסוקה, ומצטרפת למקומות נוספים עם מלונות מסוג זה שהוקמו באזורים בעלי אופי מסחרי בלבד בעבר - דוגמת אזור התעשיה של הרצליה פיתוח, רמת החייל בתל אביב ועוד".
יש לציין כי בבאר שבע פועל רק מלון גדול אחד נכון להיום, מלון לאונרדו שבמרכז העיר, ובמשך שנים נעשו ניסיונות לקדם את הקמתו של מלון נוסף – ללא הצלחה. בהקשר זה מוסיף מרש כי "בבדיקה מקדמית שנעשתה על ידי יועץ תיירות נמצא כי בבאר שבע ישנו ביקוש ללינה מסוג של מלון עירוני, הנובע מפעילות הגופים הגדולים הפועלים בעיר כמו אוניברסיטת בן גוריון, בית חולים סורוקה, חברות היי טק, צה"ל, כי"ל ועוד. היותה של באר שבע שער לתיירות בנגב, והתפתחותה כמטרופולין הדרומי של ישראל, מחייבת הקמת חדרי מלון נוספים".
ב"ש: התקדמות בתוכניות להקמת בית חולים – ומלון חדש
כל יום בשעה 17:00- חמש הכתבות החשובות ביותר בתחום הנדל"ן מכל האתרים אצלכם בנייד!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
לחצו כאן להצטרפות לתקציר המנהלים של מרכז הנדל"ן!
תגובות